Aktualności

 

 

mięso na pasztet

Jakie mięso do pasztetu?

Jesteś tym, co jesz. To znane powiedzenie uzmysławia nam, jak ogromne znaczenie ma nasza codzienna dieta. Biorąc to pod uwagę, warto wybierać produkty najwyższej klasy, które nie tylko usuwają uczucie głodu, ale także odżywiają nasz organizm i w przyjemny sposób pobudzają kubki smakowe. Doskonałą propozycją, która sprawdzi się w wielu różnych sytuacjach, jest pasztet.

Czytaj więcej...

pasztet na święta

Jaki pasztet zrobić na święta – inspiracje

Święta to czas, kiedy na stole goszczą tradycyjne dania, które swoim smakiem i zapachem przywodzą na myśl miłe chwile. W czasie Wielkanocy oprócz puszystych babek i obowiązkowego jajka bardzo ważny jest także aromatyczny pasztet. Być może co roku przyrządzasz go na podstawie sprawdzonego przepisu, który jest w Twojej rodzinie już od pokoleń. I bardzo dobrze! Jednak zachęcamy, żeby tym razem spróbować także czegoś zupełnie nowego. Kilka inspiracji na smakowity pasztet świąteczny znajdziesz w naszym artykule.

Czytaj więcej...

pasztet do smarowania pieczywa

Pasztety Pâté do smarowania pieczywa - postaw na wygodę

W dzisiejszych czasach większość z nas nie ma czasu na długie godziny gotowania, nawet jeśli bardzo lubimy tę czynność. Na szczęście są jednak dania, które możemy przygotować w kilka chwil i które doskonale pobudzają nasze kubki smakowe. Jednym z nich są pasztety do smarowania. Ta pyszna, pożywna i zdrowa potrawa to propozycja dla każdej zabieganej osoby. Przekonaj się, czemu warto je wybrać!

Czytaj więcej...

pasztet wieprzowy

Jak upiec pasztet wieprzowy?

Nic nie może równać się ze smakiem i zapachem domowego pasztetu. Niektórzy wspominają go, jako element dzieciństwa, który przygotowywała mama lub babcia. Czy da się odtworzyć to wyjątkowe danie w domu? A jeśli tak, to jak upiec doskonały pasztet wieprzowy? W naszym artykule podpowiadamy, jakich składników użyć i jakie triki zastosować.

Czytaj więcej...

przedsiębiorstwo

Michna Food Sp. z o.o. Sp. K. otrzymało decyzję o wsparciu inwestycji

Czytaj więcej...

handshake

PROW, czyli Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na podstawie finansowych środków publicznych Tablica PROW

Czytaj więcej...

pasztet

Poznaj historię powstania pasztetu

Pasztet to danie z prawdziwą tradycją. Od lat cieszy się niesłabnącą popularnością na całym świecie i przybiera nowoczesne formy. Na naszych stołach z powodzeniem goszczą pyszne, często wegetariańskie, czy bazujące na dietetycznej rybie propozycje. Nie zawsze jednak tak było. W dawnych czasach miano pasztetu nosiło danie wykonane jedynie na bazie mięsa i starannie dobranych przypraw. Dlaczego tak było? Jak powstała ta wykwintna potrawa? Kiedy i w jaki sposób zawędrowała do Polski? I czy obecnie możemy gdzieś znaleźć ten doskonały smak?   

Czytaj więcej...

pasztet domowy

Jak zrobić dietetyczny pasztet domowy?

Dobry pasztet domowy powinien być wytworzony z wysokogatunkowego mięsa. Natomiast odpowiedni sposób przyrządzenia pozwoli nam stworzyć aksamitną konsystencję. To wyśmienita przekąska na każdą okazję oraz na każdą porę roku. Jak możemy zrobić dietetyczny pasztet domowy?

Czytaj więcej...

konserwy

Jak kupić dobrą konserwę?

W codziennym życiu zwykle towarzyszy nam pośpiech, więc od czasu do czasu lubimy sięgać po gotowe produkty, które stanowią smaczną przekąskę, na przykład podczas przerwy w pracy. Dobrym pomysłem na szybki i treściwy posiłek jest sięgnięcie po mielonki w postaci konserw mięsnych w puszkach lub słoikach.

Czytaj więcej...

konserwy

Fakty i mity na temat szkodliwości konserw

Coraz większa świadomość dotycząca jakości spożywanych produktów sprawia, że Polacy eliminują ze swojej diety niezdrowe, przetworzone produkty. Jednak pośpiech, który towarzyszy nam na co dzień sprawia, że często alternatywą dla przygotowanego samodzielnie posiłku jest kupno gotowych produktów. Sięgnięcie po konserwę mięsną w puszce czy słoiku w przerwie od pracy pozwala na zaspokojenie głodu. Wiele osób ma jednak wątpliwości co do jakości takiego posiłku. Jakie są fakty i mity na temat szkodliwości konserw i czy można kupić zdrową konserwę?

Czytaj więcej...